Uitvaart en orv in één product

0

Allianz en Yarden bieden gezamenlijk een nieuwe verzekeringsoplossing, bestaande uit een overlijdensrisicoverzekering (ORV) en een uitvaartverzekering. Hiermee geven zij invulling aan het beter inzichtelijk maken van de mogelijke risico’s na het overlijden van een partner.

Via de nieuwe website weetwatjeachterlaat.nl laten de twee verzekeraars zien waar mensen mee worden geconfronteerd bij het overlijden van een dierbare. Tevens laat men zien in hoeverre mensen daar financieel op zijn voorbereid. Bezoekers kunnen op de site ook een financiële check doen om er achter te komen hoe hun eigen situatie is.

Financiële problemen door overlijden

Volgens Serge Evers, directeur Uitvaartverzekeringen bij Yarden, toont onderzoek aan dat 60% van de Nederlanders bij het overlijden van zijn of haar partner er financieel aanzienlijk op achteruit gaat. 30% van de mensen komt in de financiële problemen en ruim een derde (37,5%) moet zijn leefstijl drastisch wijzigen om financieel rond te komen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.