Uitstel aflossing voor kleine bedrijven

0

In aanvulling op het omvangrijke pakket maatregelen van het kabinet, kondigen ABN AMRO, ING, Rabobank, Volksbank en Triodos Bank vandaag gezamenlijk aan dat zij kleinere ondernemingen die in de kern gezond zijn, zes maanden uitstel van aflossing verlenen op hun lopende leningen.

De banken kunnen dit naar eigen zeggen doen omdat zij in de afgelopen jaren gezonde buffers hebben opgebouwd en hier van de Europese Centrale Bank en De Nederlandsche Bank de ruimte voor krijgen.

De gezamenlijke aanpak van banken biedt ruimte voor zakelijke klanten in alle sectoren met een financiering tot 2,5 miljoen euro. “Voor de groep met een hogere verplichting zullen banken de verdere ontwikkelingen scherp volgen. Dat kan leiden tot extra stappen in overleg met het kabinet en de toezichthouders. Het gaat hierbij om een minimumregeling waarop banken aanvullend maatwerk kunnen leveren voor zakelijke klanten”, aldus de berichtgeving van Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Consumenten

Banken zetten volgens de NVB alles op alles om ook hun particuliere klanten zo goed mogelijk door deze moeilijke tijd heen te helpen. “Consumenten die door wegvallende inkomsten tijdelijk minder financiële ruimte hebben om de hypotheeklasten te betalen, wordt aangeraden contact op te nemen met hun bank. Banken bieden daarbij maatwerk zodat voor elke klantsituatie de best passende oplossing wordt geboden.” De eerste initiatieven op dat vlak zijn er inmiddels al:

Eerste uitstelmogelijkheden hypotheeklasten

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.