Uitkering lijfrentepolis hoger dan uit bancaire varianten

0

De vijf sterren van de MoneyView ProductRating voor de prijsstelling van Direct ingaande lijfrentes (DIL) gaan, net als vorig jaar, naar een verzekeraar.

Uit onderzoek van MoneyView blijkt dat in polissen de stijgende marktrentes sneller worden doorberekend dan in de bancaire tegenhangers. De ‘duurste’ bancaire DIL is sinds de introductie van het banksparen altijd financieel gunstiger geweest dan de ‘goedkoopste’ verzekerde DIL. Vorig jaar wonnen de verzekeringen echter ineens de strijd op prijs van de bankspaarproducten. Verzekeraars volgden onmiddellijk de stijging van de marktrente, terwijl de banken achterbleven. Dit jaar komen de rentes van de banken wel weer dichterbij die van de verzekeraars, maar de vijf sterren van de MoneyView ProductRating voor prijsstelling van DIL gaan desondanks naar Allianz.

Kloof

MoneyView constateert dat de kloof in rentevergoeding tussen verzekerings- en bancaire producten in 2023 kleiner is geworden. Ook valt op dat bij de verzekeringen voor langere looptijden een lagere rente wordt gerekend dan voor kortere. Bij bancaire varianten is dat andersom.

Vijf sterren

In het Special Item Lijfrentes deelt MoneyView zoals altijd vijf sterren uit aan de beste producten.

  • Vijf sterren voor voorwaarden van Direct ingaande lijfrentes: Reaal Zuivere Lijfrente
  • Vijf sterren voor prijsstelling van Direct ingaande lijfrentes: Allianz Direct Ingaande Lijfrente
  • Vijf sterren voor voorwaarden van Lijfrente Beleggen: Brand New Day Pensioenrekening en ZZP-Pensioenrekening Pensioenbeleggen.nl (Index People)
  • Vijf sterren voor prijsstelling van Lijfrente Beleggen: Centraal Beheer Extra Pensioen Opbouw, BrightPensioen en Meesman Indexbeleggen Pensioen

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.