Uitkering Bpr daalt fors in tweede kwartaal

0

De pensioenuitkering van de gemiddelde beschikbare premieregeling (Bpr) is in het tweede kwartaal van 2016 gedaald met 6%. Dat blijkt uit de Pensioenvergelijker van Aon Hewitt.

In het eerste kwartaal daalde de Bpr al met 10%. Een 40-jarige werknemer met een modaal inkomen kan volgens Aon Hewitt nu 687 euro per maand aan pensioen tegemoet zien. Aan het begin van het jaar was dat nog 818 euro per maand.

Lage rentestand

Per eind juni 2016 staat de index op 75 punten, een daling van 6 punten vergeleken met eind maart. De verwachte uitkomst van een beschikbare premieregeling is in tweeëneenhalf jaar tijd gedaald met 25%. Die daling wordt vooral veroorzaakt door de lage rentestand.

De Pensioenvergelijker is een index waarmee Aon Hewitt elk kwartaal de potentie van Bpr’s peilt. Naar schatting ruim één miljoen werknemers in Nederland bouwen een pensioen op met een beschikbare premieregeling.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.