Twee op de drie wil informatie delen met financiële dienstverleners

0

Ruim twee derde van de Nederlanders is bereid om gegevens te delen met een financieel dienstverlener om tot een betere financiële planning te komen.

Daarbij houdt de overgrote meerderheid (63%) wel graag zelf de regie in het proces naar financiering van een woning. Tot deze conclusies komt TJIP na onderzoek onder ruim 1.200 respondenten. CEO Igor Gavic: “Dit biedt kansen voor financiële dienstverleners, mits deze ervoor zorgen dat ze hun klanten beter leren kennen door meer gegevens over hen te verzamelen. Hiermee kunnen zij hun dienstverlening personaliseren en optimaliseren.”

Ruil

In ruil voor deze gegevens ontvangen consumenten het liefst financieel inzicht en advies (55%), gevolgd door informatie over bezittingen en investeringen (45%) zoals hun woning, pensioen en beleggingen. Daarnaast toont men interesse in informatie over verzekeringen (44%). Echter, men deelt gegevens over persoonlijke levensveranderingen zoals scheidingen, inkomensveranderingen en het krijgen van kinderen aanzienlijk minder graag (31%).

Online of via een gesprek

43% is bereid om gegevens digitaal te delen, terwijl meer dan de helft (56%) bereid is om die gegevens te geven via een persoonlijk gesprek. 41% wil de mogelijkheid hebben om zelfstandig vervolgacties te kunnen ondernemen op basis van financieel inzicht, zonder tussenkomst van een (hypotheek)adviseur. Een derde (33%) zou graag altijd persoonlijke hulp van een hypotheekadviseur willen bij het kiezen van de juiste vervolgactie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.