‘Twee derde kent hoogte autopremie niet’

0

Twee op de drie autobezitters weet niet wat hij of zij maandelijks aan premie voor de autoverzekering betaalt. Ook stappen ze niet vaak over op een andere verzekeraar. Dat zijn twee van de conclusies uit onderzoek van Team Vier in opdracht van Allsecur.

Twee derde (66%) van de automobilisten weet niet precies wat zij maandelijks precies betalen aan premie, 20% hiervan heeft werkelijk geen idee. “Hoewel vrouwen volgens het Nibud bewuster met geld omgaan dan mannen, weet bijna driekwart (73%) van de vrouwen niet precies welk bedrag aan premie er maandelijks wordt afgeschreven van de bankrekening. Dit in tegenstelling tot mannelijke automobilisten, waarvan 40% precies weet wat er maandelijks voor de autoverzekering wordt betaald”, concluderen de onderzoekers.

Weinig overstappers

“Aan het einde van het jaar worden zorgverzekeraars en energieleveranciers uitgebreid vergeleken, om vervolgens over te stappen om euro’s te besparen”, zeggen de onderzoekers. “Deze jaarlijkse hype is opvallend genoeg niet aan de orde bij autoverzekeringen. Een Nederlander zit gemiddeld maar liefst veertien jaar bij dezelfde autoverzekeraar. Bijna de helft (44%) is nog nooit overgestapt naar een andere autoverzekeraar. Opvallend is dat vrouwen (51%) hierin een stuk trouwer zijn dan mannen (36%). Wanneer men toch de keuze maakt om over te stappen, is dit in meer dan de helft van de gevallen vanwege een beter aanbod (42%). Andere aanleidingen om over te stappen naar een andere autoverzekeraar zijn een stijging van de premie (23%) of het kopen van een andere auto (21%).”

Nooit meer financieel nieuws missen? Kies welk platform het best bij u past en volg InFinance op:
Facebook, Twitter en/of LinkedIn

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.