TVM introduceert zero emissie verzekering

0

TVM introduceert, naar eigen zeggen als eerste in de branche, een speciale zero emissie verzekering voor vrachtwagens en bestelauto’s. Deze verzekering beschermt de forse investering van de transportondernemer naar minder uitstoot in transport. De weg naar zero emissie heeft volgens de verzekeraar grote impact op de transportbranche. Dit heeft ook gevolgen voor de bedrijfsvoering van transportbedrijven.

Wilma Toering, CCO TVM verzekeringen: “De overstap naar emissieloos rijden brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Met de zero emissie verzekering worden aanschafsubsidies eenvoudig meeverzekerd. Ook is schade door een eigen gebrek aan de aandrijflijn en energiedragers gedekt en is de klant verzekerd van gespecialiseerde berging bij pech en van vakkundig schadeherstel. Onze preventie-adviseurs geven advies over bijvoorbeeld de inrichting van een laadplein en over veilig rijden met elektrische voertuigen.”

Klimaatconferentie

Tijdens de Klimaatconferentie van Glasgow 2021 hebben vijftien landen hun handtekening gezet onder de ambitie om vanaf 2040 alle nieuwe vrachtauto’s en bestelbussen in hun land te laten rijden zonder uitstoot. Vanaf 2050 mag het wegvervoer geen uitlaatgassen meer uitstoten. In het Nederlandse Klimaatakkoord is onder meer de ambitie vastgelegd om in 2025 minimaal dertig Nederlandse steden zero emissie te gaan bevoorraden. Dit betekent dat de transitie naar zero emissie vervoer in volle gang is en dat bedrijven die actief zijn in (stedelijke) distributie nu al met voorbereidingen te maken krijgen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.