Turien zet streep door zorgbedrijf

0

Assuradeurenbedrijf Turien & Co stopt met het volmachtbedrijf voor zorgverzekeringen. Als gevolg hiervan zal een aanzienlijk deel van de arbeidsplaatsen in de loop van de komende twee á drie jaar komen te vervallen.

De geringer wordende waarde van de distributiekracht voor de zorgverzekeraars en het gegeven dat maatwerk, zoals de sociale minima waarin Turien & Co. is gespecialiseerd, tegenwoordig door verzekeraars bij voorkeur zelf wordt gedaan, liggen volgens algemeen directeur Peter van Geijtenbeek aan dit besluit ten grondslag.

Volgens Turien & Co werd hierdoor door toegevoegde waarde als zorgassuradeur voor de risicodrager steeds beperkter en de commerciële speelruimte steeds kleiner.

Domino-effect na VGZ besluit

Vorig jaar werd duidelijk dat VGZ de zorgvolmacht aan Turien & Co eind 2017 wilde beëindigen. Dat besluit was voor Turien & Co reden om de voorgenomen volmachtrelatie met De Amersfoortse niet aan te gaan. “Wij zien onvoldoende mogelijkheden om als zorgassuradeur rendabel en succesvol door te kunnen gaan”, aldus Van Geijtenbeek. “Het betekent dat ook de volmachtrelatie met Avéro Achmea wordt beëindigd.”

Schade- en Inkomensverzekeringen

Het productenpalet voor schade- en inkomensverzekeringen wordt momenteel vernieuwd om dit bedrijfsonderdeel te versterken en uit te breiden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.