Turien biedt ruimere cyberkeuze

0

Turien & Co. voegt de cyberverzekeringen van Chubb toe aan het productassortiment. De assuradeur biedt al langer de Cyber- en Data Risks verzekering van Hiscox aan. De vraag vanuit het intermediair naar deze producten neemt echter sterk toe, zegt Turien.

Door een breder pallet cyberverzekeringen aan te bieden wil Turien deze producten nog toegankelijker maken voor de adviseur. “In de afgelopen twee jaar zagen we de belangstelling voor dit risico langzaam maar zeker groeien. We zien nu echter een duidelijke versnelling hierin”, aldus Björn Jalving, teamleider marketing en productmanagement. “Door deze groeiende bewustwording bij ondernemers wordt het voor adviseurs ook makkelijker om dit onderwerp in de risicoanalyse en de gesprekken met ondernemers mee te nemen.”

Niet bespreken geen optie

Het is niet alleen gemakkelijker geworden om cybercrime met ondernemers te bespreken, het is ook noodzakelijk waarschuwt Jalving. “De adviseur die dit risico niet bespreekt kan, indien het risico zich verwezenlijkt en de ondernemer schade lijdt, verweten worden zich niet als een redelijk handelend en redelijk bekwaam adviseur te hebben gedragen door dit risico niet te signaleren noch hierover aanbevelingen te doen aan de ondernemer.”

Bestuurdersaansprakelijkheid

Maar ook de ondernemer kan het advies van zijn adviseur beter niet naast zich neerleggen. Jalving: “De ondernemer kan zich niet veroorloven dit risico te negeren. Cybercrime kan de continuïteit van de onderneming in gevaar brengen. Onder advocaten zien wij al discussies ontstaan of een directeur die een zo belangrijk risico negeert bij faillissement verweten kan worden onbehoorlijk te hebben bestuurd”.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.