Tulp van start met nieuwe investeerder

0

Met een vertraging van twee jaar zag vandaag de eerste Tulp hypotheek het levenslicht. De Nederlandse aanbieder kondigde in 2016 aan van start te gaan, maar moest vlak voor de start op zoek naar een nieuwe buitenlandse investeerder.

Met een rente van 2,78% bij een rentevaste periode van 20 jaar vast zet Tulp in op de laagste rente. Tulp Hypotheken richt zich vooral op hypotheken zonder NHG voor bestaande woningen (aankoop, verbouwing of oversluiten) met lange rentevaste periodes. Op een Tulp hypotheek kan tot 25% boetevrij per jaar worden afgelost.

Buitenlandse investeerders

De investeerder waarmee Tulp Hypotheken nu samenwerkt is het in Londen gevestigde TwentyFour Asset Management. Volgens Paul Wessels, medeoprichter van Tulp Hypotheken, kan met het beschikbare kapitaal de eerste 12 tot 18 maanden hypotheken worden verstrekt.

Tulp wil alleen samenwerken met buitenlandse investeerders die voor lange tijd in de Nederlandse hypotheekmarkt willen stappen. Om die reden is er volgens Wessels in de afgelopen twee jaar ook paar keer nee gezegd tegen geïnteresseerde investeerders.

Via hypotheekadviseurs

Tulp Hypotheken werkt samen met professionele hypotheekadviseurs. De hypotheken zijn verkrijgbaar via adviseurs die zijn aangesloten bij DAK, Finenzo, VCN-United Capital, De Financiële Makelaar en Huismerk. De afhandeling en servicing vindt plaats bij deze volmacht-bedrijven of via Stater. Stater verzorgt ook het beheer van de leningen voor Tulp Hypotheken.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.