Tulp seniorenpropositie ook voor niet-NHG

0

Bij Tulp Hypotheken is de seniorenpropositie nu ook zonder NHG af te sluiten. Senioren die de AOW-leeftijd hebben bereikt of deze binnen 10 jaar bereiken, kunnen zowel bij aankoop als bij oversluiten gebruik maken van de Tulp senioren hypotheek.

Met deze verbreding van de voorwaarden wil Tulp met name iets doen aan het schrale aanbod van hypotheken zonder NHG voor senioren. Om als senior in aanmerking te komen voor een Seniorenhypotheek van Tulp deze op de datum van het bindend aanbod een woning in bezit hebben, moet de nieuwe maandlast lager of gelijk zijn aan de oude maandlast en lager dan de toegestane financieringslast.

Ook moet de rente minimaal 20 jaar worden vastgezet. Bij een kortere rentevast-periode van 10 jaar gelden aanvullende voorwaarden. Als er van de seniorenpropositie gebruik wordt gemaakt zonder NHG dan moeten de aanvragers een aanvullende verklaring ondertekenen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.