Tulp lanceert hypotheeklabel voor professionele vastgoedbelegger

0

De professionele vastgoedbelegger kan vanaf maandag voor een hypothecair krediet terecht bij het nieuwe hypotheeklabel De Nederlandse. Het label maakt onderdeel uit van de Tulp Group, waaronder ook het label Tulp Hypotheken valt.

De hypotheek van De Nederlandse is in eerste instantie alleen beschikbaar via een van de 15 adviseurs die te bereiken zijn via de website beleggingspanden-financiering.nl. De hypotheek is er voor de professionele vastgoedbelegger die al minimaal drie panden verhuurt of op korte termijn zal gaan verhuren. De maximale verstrekking is 80% van de marktwaarde in verhuurde staat, met een maximale hoofdsom per onderpand van twee miljoen euro en maximaal vijf miljoen per UBO. De hypotheek kan annuïtair worden afgelost over maximaal 35 jaar of aflossingsvrij als de maximale verstrekking niet meer dan 60% van de marktwaarde in verhuurde staat is. De hypotheek kent meerdere rentevast periodes, van kwartaalvariabel tot 10 jaar vast.

Voor de financiering van de hypotheken werkt De Nederlandse samen met een grote Amerikaanse investeringsbank, waarvan de naam niet wordt genoemd. Het beheer van de kredieten is ondergebracht bij LINK Asset Services.

Stroperige acceptatieprocessen

Tulp Group is het moederbedrijf van De Nederlandse en van Tulp Hypotheken. Beide organisaties zijn gescheiden van elkaar met ieder een eigen identiteit. In tegenstelling tot Tulp Hypotheken richt De Nederlandse zich uitsluitend op het verstrekken van hypotheken aan professionele vastgoedbeleggers. Een markt die zich kenmerkt door een beperkt aantal aanbieders én door stroperige acceptatieprocessen, zegt Tulp Group directeur Paul Wessels. “Met De Nederlandse breken we de financieringsmarkt voor verhuur open met volledig geautomatiseerde en daardoor snelle processen, met scherpe rentes en uitstekende voorwaarden. Hiermee krijgt de professionele belegger snel zekerheid over zijn financiering.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.