Tulp implementeert Fortrum Mortgage Control Framework

0

Tulp Hypotheken heeft het Mortgage Control Framework van Fortrum in gebruik genomen voor zowel de verstrekking, als het onderhoud van haar bestaande hypotheekportefeuilles. Het framework houdt door middel van onafhankelijke periodieke en diepgaande controle, risico gebaseerd toezicht op de acceptatie- en onderhoudsprocessen van een geldverstrekker. 

Op die manier wordt periodiek gemonitord dat beleid, procedures en individuele hypotheekdossiers voldoen aan wet- en regelgeving, marktstandaarden en intern beleid. Het Mortgage Control Framework versterkt zo de ‘first line of defense’-verantwoordelijkheid van een geldverstrekker.

WFT-gecertificeerde reviewers

Tulp is de eerste geldverstrekker in de Nederlandse hypotheekmarkt die het Mortgage Control Framework van Fortrum implementeert. Pierre de Vos, directeur van Tulp Hypotheken: “Het niveau van onafhankelijk toezicht dat we onszelf opleggen, niet alleen op het gebied van de initiële krediet acceptatie, maar ook op de doorlopende dienstverlening ten aanzien van onze hypotheekportefeuilles, zorgt ervoor dat ons risicobeheer robuust, effectief en transparant is”.

Jaap van Raak, directeur van Fortrum, voegt daaraan toe: “Het gebruik van WFT-hypotheken gecertificeerde reviewers met een achtergrond in kredietverlening, zorgt ervoor dat hun beoordeling niet alleen strikt en gedetailleerd is, maar dat de terugkoppeling naar de kredietverstrekker duidelijk en constructief is en gericht op continue verbetering”.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.