Tulp Hypotheken past voorwaarden aan

0

Vanaf deze week accepteert Tulp Hypotheken ook de Inkomensbepaling Loondienst (IBL). Hiermee kunnen aanvragers hun inkomen aantonen via het UWV verzekeringsbericht in plaats van een werkgeversverklaring. Een tweede in een reeks doorgevoerde verbeteringen is de langere geldigheid van het renteaanbod.

Het renteaanbod dat Tulp afgeeft is vanaf nu 4 maanden geldig, zonder bereidstellingsprovisie. De geldverstrekker rekent geen kosten bij het annuleren van de offerte en de klant profiteert bij het passeren van de hypotheek na 4 maanden van de dagrente, als deze lager is.

Andere voorwaardenverbeteringen die deze week door Tulp Hypotheken zijn doorgevoerd:

  • Overwerk/provisie wordt nu tot een maximum van 20% van het bruto vaste salaris meegenomen. Dit was 20% van het bedrag aan overwerk/provisie.
  • De geldigheid van het bouwdepot gaat van 6 naar 9 maanden. De mogelijkheid om het bouwdepot met 6 maanden te verlengen blijft.
  • Tulp start een pilot met Calcasa. Hierdoor wordt het voor leningen tot vier ton mogelijk om onder de 90% marktwaarde te werken met een rapport van Calcasa.
  • Tulp staat nu ook toe om een spaarwaarde te salderen ten behoeve van een overbrugging.
  • De waarde van een overbruggingspand mag voortaan aangetoond worden door middel van WOZ of Calcasa.
  • De maximale hypotheek bedraagt nu 1.000.000 euro. Dit was 750.000 euro.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.