Tulp accepteert ViiZ inkomenscertificaat

0

Tulp Hypotheken accepteert, naar eigen zeggen als eerste geldverstrekker, het ViiZ inkomenscertificaat voor de zelfstandig ondernemer. Hierdoor hoeft een ondernemer of zijn adviseur niet meer alle gegevens naar Tulp te sturen, maar wordt het ViiZ certificaat door de geldverstrekker voor 100% erkend als toetsinkomen.

Paul Wessels, medeoprichter van Tulp Hypotheken: “Een zelfstandig ondernemer kan bij het onafhankelijk instituut ViiZ (Validatie Instituut Inkomensvaststelling Zelfstandigen) zijn inkomensrapport voor ons laten certificeren. Wij zullen dan het toetsinkomen op het certificaat erkennen. Het certificaat is aan te vragen bij de serviceproviders DAK, De Financiële Makelaar en VCN United Capital of rechtstreeks bij de ViiZ-Centrale. De geldigheidsduur van het certificaat is een half jaar.”

Meer zekerheid

Wessels zegt het van groot belang te vinden dat ook zelfstandigen meer zekerheid kunnen krijgen. “Met het certificaat van ViiZ kunnen we die zekerheid ook vooraf bieden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.