Tulp accepteert Calcasa taxaties

0

Na een succesvol verlopen pilot wordt het vanaf begin februari ook voor hypotheekaanvragen van Tulp Hypotheken definitief mogelijk om de waarde van de woning te bepalen met het geautomatiseerde rekenmodel van Calcasa. Bijvoorbeeld bij oversluiten is dan vaak geen taxatierapport meer nodig.

Het aanleveren van een Calcasa-rapport is voldoende bij een Tulp-lening tot vier ton en een maximale verstrekking van 90% van de marktwaarde. Daarnaast is het ook mogelijk om met een Calcasa-rapport de waarde van een nog niet verkocht onderpand bij een overbruggingshypotheek te onderbouwen. Het rapport dient dan wel minimaal de score hoog te hebben. Tulp rekent voor deze nieuwe dienst geen extra kosten door aan de klant.

Calcasa rapport

Het rekenmodel van Calcasa maakt gebruik van een zeer uitgebreide en betrouwbare database met jarenlange gegevensreeksen over woningprijzen, woningkenmerken en woonomgevingen. Met behulp van statistische methoden en technieken wordt een modeltaxatiewaarde berekend op basis van gerealiseerde verkoopprijzen uit de directe omgeving.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.