TU Delft heft zelfstandigheid OTB op

0

Binnen TU Delft heeft de afdeling OTB 34 jaar gestaan voor onderzoek naar de gebouwde omgeving, vormgegeven vanuit diverse disciplines. Per 1 juli gaat de afdeling OTB van de faculteit Bouwkunde op in de andere afdelingen van de faculteit, vooral in Management in the Built Environment en Urbanism.

OTB is in 1985 gestart als het Onderzoeksinstituut voor Technische Bestuurskunde; een naam die na het instellen van de opleiding Technische Bestuurskunde aan de TU niet meer gebruikt werd. Jarenlang was OTB een zelfstandig onderzoeksinstituut binnen de TU Delft, tot in 2013 werd besloten om OTB een afdeling te maken binnen de faculteit Bouwkunde. Aan deze status komt nu per 1 juli een einde.

Leerstoel Housing Systems

De Faculteit Bouwkunde van de TU Delft leidt studenten op tot excellente bouwkundig ingenieurs: van bouwtechnologen, urbanisten tot (landschaps)architecten, vastgoeddeskundigen en geodatadeskundigen, werkzaam op zowel nationaal als internationaal niveau. In onze branche is Peter Boelhouwer de bekendste hoogleraar van de Faculteit Bouwkunde en de Afdeling OTB. Hij onderzoekt voor zijn Leerstoel Housing Systems onder andere de hervorming van de woningmarkt en koopprijsontwikkeling, maar doet ook internationaal vergelijkend onderzoek van volkshuisvestingssystemen. Daarnaast brengt Boelhouwer de effecten van afschaffing van de hypotheekrenteaftrek in kaart, de samenhang tussen bouwproductie en koopprijsontwikkeling en de positionering van de corporatiesector.

Verdeling

Het onderzoek en onderwijs op het gebied van woning- en grondmarkten, woon- en grondbeleid, woningkwaliteit en procesinnovatie en energiesystemen en binnenklimaat gaat naar de afdeling Management in the Built Environment (MBE). Het onderzoek en onderwijs op het gebied van stedelijke vernieuwing, regionale ontwikkeling en geo-informatievoorziening gaat naar de afdeling Urbanism. Het onderzoek en onderwijs in de GIS-technologie zal voortgezet worden binnen een nader te bepalen afdeling.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.