Tsjechische schadevolmacht voor Hera Life

0

Hera Life heeft een volmacht ontvangen van de Tsjechische verzekeraar Slavia pojišt’ovna. De afgelopen maanden heeft Slavia met Nederlandse actuarissen en productspecialisten samengewerkt om autoverzekering voor particulieren te ontwikkelen.

Eerder dit jaar ontving Hera Life al een volmacht van Euro-ins, een verzekeraar in Bulgarije. Hera is met nog een aantal buitenlandse partijen in gesprek. “We zijn er trots op dat we nu ook Slavia kunnen helpen om de West-Europese markt te bedienen” zegt Sander Franken, CEO van Hera Life. “Wij kiezen ervoor om met buitenlandse volmachtverstrekkers te werken, omdat de meeste Nederlandse volmachtmaatschappijen productontwikkeling door de gevolmachtigde niet toestaan. Ook pooling is meestal niet bespreekbaar.”

Het afgeven van de eerste polissen zal de rond de zomer kunnen plaatsvinden, verwacht Karel Waisser, CEO en voorzitter van de raad van bestuur van Slavia. Beide partijen zijn nu gestart met de pilotfase van dit gezamenlijke project.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.