Transitiehandleiding voor nieuw pensioenstelsel

0

De Stichting van de Arbeid, de Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars hebben de handen ineengeslagen om alle partijen die bij de besluitvorming betrokken zijn te faciliteren tijdens het transitietraject naar het nieuwe pensioenstelsel.

De transitiehandleiding krijgt de vorm van een informatieplatform. Dit informatieplatform wordt in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) ontwikkeld. Volgens de partijen is het voordeel van dit platform dat het altijd en overal beschikbaar is en eenvoudig geactualiseerd kan worden. Het informatieplatform wordt in de zomer van dit jaar gelanceerd.

Objectieve informatie

Naast algemene informatie over de transitie naar het modernere pensioenstelsel bevat het platform voor elke doelgroep informatie over de te nemen stappen in de verschillende fases van de transitie. Doel van de transitiehandleiding is het overzichtelijk aanbieden van objectieve informatie op maat aan de verschillende partijen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.