Tool voor actuele rentetarieven op site

1

Hypotheekrente.com biedt met een gratis tool iedereen de mogelijkheid om actuele rentetarieven op een website te plaatsen. Het is naar eigen zeggen de eerste online dienst die daartoe een API beschikbaar stelt.

De site verzamelt actuele informatie over hypotheekproducten van verschillende aanbieders, onder meer banken, verzekeraars en regiepartije, en combineert dit tot een totaaloverzicht. Ontwikkelaars kunnen met behulp van de API zelf een hypotheektool ontwikkelen, de informatie gebruiken in eigen apps of specifieke informatie van hypotheekproducten op een website tonen.

“Onze ambitie is om hét platform voor onafhankelijke hypotheekinformatie te worden”, zegt John Heijen van Hypotheekrente.com. “Door ons platform open te stellen voor developers kunnen we in het kader van ‘Delen is het nieuwe vermenigvuldigen’ een grotere voetafdruk in hypotheekland realiseren.”

Online hypotheekmarkt

Volgens Heijen willen consumenten steeds meer zelf doen en financiële producten gemakkelijk oline afsluiten. “De transitie naar een online hypotheekmarkt is ingezet. Met onze hypotheekinformatie en rekenkracht kunnen we ook voor anderen van waarde zijn door de bouwstenen van digitale distributie te leveren.”

Met behulp van de API kan er gezocht worden naar alle hypotheken van een specifieke aanbieder of rentevaste periode. Ook is het mogelijk om filters mee te laten sturen, om het gevonden hypotheekaanbod verder te verfijnen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.