Tom Kliphuis nieuwe CEO Vivat

0

Vivat heeft Tom Kliphuis (foto) benoemd tot nieuwe CEO. Hij volgt op 1 april Ron van Oijen op, die op 31 januari 2020 terugtrad als CEO van Vivat. Kliphuis is momenteel voorzitter van de Raad van Bestuur van Coöperatie VGZ.

Maarten Dijkshoorn, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Wij zijn verheugd om Tom Kliphuis te kunnen verwelkomen als onze nieuwe CEO. Hij heeft bijna twintig jaar ervaring als leidinggevende binnen de verzekeringssector en heeft een bewezen staat van dienst bij het aansturen van verandering, het realiseren van strategisch succes en het aanjagen van groei. Dit maakt van hem de juiste CEO om Vivat door het volgende hoofdstuk te leiden.”

Carrière

Tom Kliphuis is sinds 2014 voorzitter van de Raad van Bestuur van de Coöperatie VGZ. Hij begon zijn carrière bij ING/Nationale Nederlanden waar hij diverse managementposities bekleedde. Van 2000 tot 2011 was hij verantwoordelijk voor de verzekerings- en pensioenactiviteiten van ING Insurance in Mexico, Chili en Centraal- en Zuid-Europa en van 2011 tot 2013 was hij CEO van de verzekeringstak van ING Benelux.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.