TOFA-regeling voor flexwerkers langer open

0

De Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA) wordt verlengd tot en met zondag 26 juli. Flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten met inkomstenverlies door corona krijgen daarmee twee weken langer de tijd om bij UWV een aanvraag te doen voor financiële tegemoetkoming.

Via TOFA komen flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten met inkomstenverlies door corona in aanmerking voor een vaststaand eenmalige bruto tegemoetkoming van 550 euro per maand voor de maanden maart, april en mei. De aanvrager mag in deze periode geen WW, bijstand, of andere socialezekerheidsregeling hebben ontvangen.

Veel afwijzingen

De TOFA is bedoeld voor flexwerkers die in februari meer dan 400 euro bruto (drempelbedrag) hadden en in april minimaal de helft daarvan zijn verloren. Het brutoloon mag in april echter niet meer dan 550 euro bedragen. Het aantal TOFA-aanvragen staat nu op bijna 19.000, maar de verwachting is dat meer mensen van de regeling gebruik zouden kunnen maken. Op dit moment wordt echter ruim de helft van de aanvragen afgewezen. Dit lijkt voornamelijk te komen doordat mensen te weinig salaris hebben ontvangen in februari of te veel in april en daarmee niet voldoen aan de voorwaarden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.