Toekomstverkenner wint Pensioenwegwijzer

0

De Toekomstverkenner van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) heeft de Pensioenwegwijzer gewonnen. Dit is de prijs van Wijzer in Geldzaken voor initiatieven in de financiële sector om het maken van keuzes op het gebied van pensioen te vergemakkelijken.

Tijdens de finale streden de vijf finalisten, ASR., Lifesight, PensioenBij, Pensioenfonds Zorg en Welzijn en Prikkl, om de prijs. Zij waren geselecteerd uit 17 inzendingen. Tijdens een pitch presenteerden de finalisten hun inzending aan de jury.

Gezond

Het startpunt voor De Toekomstverkenner lag in de vraag van PFZW hoe zij hun deelnemers kunnen helpen om gezond hun pensioenleeftijd te halen. Met name 60-plussers vallen vaak uit in het arbeidsproces vanwege de zwaarte van hun functie. Door middel van deze tool, die verschillende bronnen raadpleegt om een goed persoonlijk overzicht te bieden, helpt PFZW mensen bij de beslissing om eerder te stoppen met werken of met deeltijdpensioen te gaan.

Vier aspecten

De jury prees De Toekomstverkenner op vier aspecten:

  1. Het bieden van totaalinzicht waarop iemand echt een keuze kan baseren.
  2. Gebruik van ‘state of the art’ technologie waarbij meerdere databronnen zoals de Belastingdienst, Mijnpensioenoverzicht.nl en het Nibud worden gecombineerd.
  3. Het speelt in op een maatschappelijk probleem: het verhoogde risico op arbeidsongeschiktheid bij 60-plussers.
  4. De kracht van de propositie en de deelbaarheid. PFZW stelt ‘De Toekomstverkenner’ beschikbaar aan de hele financiële sector.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.