TKP Pensioen trekt Doekle Terpstra aan

0

TKP Pensioen heeft Doekle Terpstra benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen. Volgens Ernst de Bie, CEO van TKP, past de benoeming van Terpstra als onafhankelijk voorzitter bij het verder professionaliseren van de besturing van de pensioenuitvoerder.

TKP Pensioen maakt deel uit van Aegon Nederland en richt zich op bedrijfstak- en ondernemingspensioenfondsen en premiepensioeninstellingen. TKP Pensioen  was ook betrokken bij de oprichting van Stap Algemeen Pensioenfonds (APF).

De Raad van Commissarissen van TKP bestaat verder uit Maarten Edixhoven, CEO van Aegon Nederland en Rutger Zomer, CFO van Aegon Nederland. Terpstra is naast deze functie ook voorzitter van UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. Eerder was hij voorzitter van vakbond CNV, hogeschool Inholland, de HBO-raad en de KNSB en commissaris bij onder meer Unilever.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.