TJIP werkt aan Meetingpoint 2.0

0

Als nieuwe eigenaar van Meetingpoint wil TJIP zo snel mogelijk de huidige productlijnen uitbreiden en de dialoog met de 6000 aangesloten adviseurs via nieuw te starten gebruikersgroepen intensiveren. CEO Dingeman Leijdens schetst de roadmap richting Meetingpoint 2.0 die hij op de tekentafel heeft liggen.

Meetingpoint als virtuele marktplaats voor verzekeringen, waar aanbieder en adviseur samenkomen voor het afsluiten en verwerken van verzekeringen levert de adviseurs al vanaf het prille begin een behoorlijke tijdwinst op. Dat TJIP als belangrijkste IT-partner vanaf het begin betrokken is geweest bij de ontwikkeling van Meetingpoint heeft een belangrijke rol gespeeld bij de aandeelhouders die voor het platform een nieuwe veilige haven zochten. Begin deze maand droegen ASR, Delta Lloyd, Generali Nederland en Vivat hun aandelen Meetingpoint over aan de specialist in frontofficeapplicaties.

Nieuwe markten

Door de overname van Meetingpoint zet TJIP een stap naar voren in de bedieningsketen. Leijdens: “Dat past bij de veranderende vraag in de markt. Als softwareleverancier word je steeds vaker gevraagd om te zorgen dat ‘het’ werkt. Het risico van de realisatie verschuift richting de leverancier en beloning na realisatie komt vaker voor. Met Meetingpoint kunnen we een bredere propositie aanbieden op markten die in de kern hetzelfde kunnen doen met deze software.”

Een financieel gezond MAS

Ook het vergelijkingsplatform MAS kan dankzij de overname een financieel gezond onderdeel worden. Omdat het voor verzekeraars verboden is om te betalen voor een opname in vergelijkers, werd het platform voor iedereen opengesteld. TJIP kan daar nu zaken aan toevoegen die tegen betaling afgenomen kunnen worden door de deelnemende verzekeraars. “Wij willen binnen MAS een verdieping van de efficiëntie creëren aan beide kanten van de transactie en een verbreding van de propositie aan de voorkant. In de kern zijn wij altijd op zoek naar de realisatie van een efficiënt en kwalitatief rijke transactie. Naast AOV kunnen er op termijn ook andere complexe producten op dezelfde wijze binnen MAS vergeleken worden, in combinatie met een volledige afsluitstraat”, aldus Leijdens.

Uitbreiding naar ORV

Een logische volgorde vanuit Meetingpoint is volgens hem een uitbreiding naar overlijdensrisicoverzekeringen en Inkomen collectief. TJIP zelf is actief op het gebied van consumptief krediet en hypotheken. Daar zullen ook dwarsverbanden gelegd worden met het nieuwe bedrijfsonderdeel.

Lees het hele interview Dingeman Leijdens in de nieuwe InFinance.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.