TJIP introduceert PSD2-module UwCreditCheck

0

Met de nieuwe webapplicatie UwCreditCheck binnen het TJIP Smart Platform, kunnen hypotheekverstrekkers en verstrekkers van consumptief krediet via een analyse van banktransacties (PSD2-data) sneller inzicht krijgen in iemands financiële ruimte.

Het betreft een webapplicatie waarmee financieel dienstverleners PSD2-data kunnen gebruiken binnen hun processen. Naast de nu gelanceerde eerste toepassing ‘UwCreditCheck’, gericht op hypotheekverstrekkers en verstrekkers van consumptief krediet, zal TJIP op korte termijn meerdere soortgelijke ‘flows’ inrichten voor andere financieel dienstverleners waarvoor inzicht in inkomsten en uitgaven belangrijk is.

Zo werkt UwCreditCheck

Een financieel dienstverlener nodigt een klant uit voor een check. Die ontvangt een beveiligde link en krijgt een bevestigingscode op zijn telefoon om mee te doen. Daarna koppelt de klant zijn bankrekening aan de applicatie en geeft toestemming om zijn banktransacties op te halen en te analyseren. In een paar seconden wordt een complete berekening van zijn inkomsten en uitgaven gemaakt en ziet de klant in een rapport wat zijn maandelijkse bestedingsruimte is. Hij kan er vervolgens zelf voor kiezen om het overzicht wel of niet te delen met de financieel dienstverlener.

Samenwerking met Invers

TJIP koos bij de ontwikkeling van UwCreditCheck voor Invers als partner. “Deze fintech enabler heeft een PSD2-vergunning en het hoogste verrijkingspercentage. Deze vergunning – die onder strenge voorwaarden wordt verleend door de Nederlandsche Bank – is nodig om met toestemming van klanten banktransacties te kunnen ophalen, inzien en analyseren. Via de slimme fintech services van Invers worden die banktransacties tot 95% herkend, gecategoriseerd en geanalyseerd. Zo wordt in een split second een duidelijk financieel beeld van iemands inkomsten en uitgaven bepaald, inclusief inzicht in andere leningen, schulden en betalingsachterstanden”, aldus TJIP.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.