TJIP introduceert module Optimale Hypotheek

0

TJIP heeft een nieuwe module uitgebracht voor zijn Smart Platform, de Optimale Hypotheek. CEO Igor Gavic: “Deze geeft sneller, nauwkeuriger en transparanter inzicht in de hypotheek die het best past bij de situatie en de wensen van de klant. De module rekent geautomatiseerd alle mogelijke hypotheekvormen, rentevaste perioden en risicoklassen van een of meerdere aanbieders door, waardoor direct inzicht ontstaat in meerdere hypotheekoplossingen. De adviseur kan daarmee met meer zekerheid het beste advies aan de klant geven.”

Gavic: “In de huidige tijd, waarin de huizenprijzen nog steeds explosief stijgen, moeten consumenten hun financiële ruimte optimaal zien te benutten én een bewuste keuze maken voor de hypotheek die op lange termijn het beste past. Daarbij zijn resultaten op basis van feiten noodzakelijk, en resultaten op basis van aannames ongewenst. Dat is nu mogelijk met deze module die niet alleen de maximale hypotheek, maar ook de leningsamenstelling en de benodigde eigen middelen bij alle mogelijke hypotheekopties berekent en inzichtelijk maakt.”

Doorrekening alle rentebladen

“Dankzij automatische doorrekening van alle mogelijke hypotheekvarianten en rentebladen worden alle mogelijke hypotheken overzichtelijk gepresenteerd zodat uit een veelheid aan mogelijkheden de best passende oplossing voor de consument kan worden gekozen”, zegt Gavic. “Er wordt gerekend met realistische rentes van de geldverstrekker waarbij alle rentes per renteblad in één opdracht volledig worden doorgerekend. Wanneer alle geldverstrekkers zich hebben aangesloten, zou de tool in staat zijn voor ieder geval de best passende hypotheek op de Nederlandse markt te berekenen.”

Adviseur

Gavic: “Verfijningen en sortering, al naar gelang de opdracht van de consument, zijn door de adviseur eenvoudig in te stellen door aan de knoppen van de tool te draaien. Ook wanneer sprake is van verplichte vervroegde aflossingen binnen een hypotheek biedt deze tool uitkomst, waarbij de adviseur altijd het overzicht krijgt van alle mogelijkheden. Het was voorheen alleen mogelijk om tot één resultaat per berekening te komen. Als dan gekeken moest worden naar een andere rentevaste periode of andere risicoklasse, of als er sprake was van een andere complicatie, dan moest de adviseur opnieuw een berekening maken. Dat was erg inefficiënt, tijdrovend en bovendien niet erg transparant richting de klant. Met deze nieuwe module krijgt de adviseur of acceptant nu in één keer alle mogelijke uitkomsten, tot zijn beschikking. Hierop kan een adviseur sneller en doeltreffender het beste advies geven aan zijn klant. Dit is een aanzienlijke verhoging van de efficiëntie, effectiviteit en nauwkeurigheid. Menselijke fouten behoren tot het verleden en er wordt tijd bespaard omdat de adviseur tijdens het adviesgesprek aan de knoppen kan draaien. Ook kan dit in sommige gevallen tot een hogere maximale hypotheek leiden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.