Titel FFP maakt plaats voor CFP

0

Adviseurs die zijn gecertificeerd als financieel planner zullen vanaf 1 januari 2022 alleen nog de titel CFP gebruiken, dat staat voor Certified Financial Planner. Met die stap intensiveert de Vereniging FFP haar samenwerking met de internationale Financial Planning Standards Board (FPSB Ltd).

De circa 3.000 leden van beroepsvereniging FFP (Federatie Financieel Planners) gebruiken momenteel in hun klantcommunicatie nog verschillende titels: alleen FFP, alleen CFP of beide titels. Met ondersteuning vanuit de internationale organisatie gaat FFP inzetten op één krachtig keurmerk en een eenduidige uitstraling naar (particuliere en zakelijke) klanten in Nederland. De titel FFP zal om die reden met ingang van het jaar 2022 niet meer worden gebruikt.

Ondanks de internationalisering van de titel blijft de Vereniging FFP wel als zelfstandige, nationale organisatie bestaan. Dit geldt ook voor de samenwerking die FFP hier heeft met SEH en RFEA binnen het Verbond van Financiële Beroepsorganisaties (VFBO). De inhoud van het beroepsprofiel, de opleidingseisen en het certificeringstraject blijven eveneens ongewijzigd. De aan de vereniging verbonden stichting blijft hiervoor verantwoordelijk.

Internationaal netwerk

FPSB draagt wereldwijd de relevantie van financiële planning uit. Bij het internationale FPSB zijn 26 nationale organisaties voor Certified Financial Planners aangesloten. Leden van de vereniging FFP maken sinds 2015 onderdeel uit van het netwerk van in totaal 190.000 financiële planners. Binnen het netwerk wisselen de aangesloten organisaties kennis en best practices uit over uiteenlopende thema’s rond financiële planning. Ontwikkelingen op het gebied van Fintech rondom financiële planning zijn daar een voorbeeld van.

De leden van FFP worden de komende maanden ondersteund om de overgang naar het CFP-keurmerk zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zij hebben tot 31 december 2021 de tijd om hun FFP-uitingen uit te faseren en de CFP-titel te integreren in hun communicatiemiddelen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.