Tien genomineerden voor CFP Financieel Planner van het Jaar

0

Na de eerste ronde met 190 deelnemers zijn er nog tien kandidaten overgebleven voor de titel CFP Financieel Planner van het Jaar 2025.

De verkiezing wordt georganiseerd door de Stichting FFP (Federatie Financieel Planners), de beroepsorganisatie van ruim 3.000 gecertificeerd financieel planners (CFP) in Nederland. De eerste ronde van de verkiezing vond plaats in april en bestond uit een online-toets met 15 meerkeuzevragen. De tien financieel planners met de beste score zijn nu genomineerd voor de titel:

  • Birgitta van Antwerpen, eigenaar Taxavant (Hoofddorp)
  • Usnach Baauw, eigenaar Financial Planning Nederland (Arnhem)
  • Hendrik van Harten, werkzaam bij Rabobank Nederland
  • Gerda van der Horst-Bakkenes, werkzaam bij ABN Amro Mees Pierson
  • Pim Hoyng, werkzaam bij Delen Private Bank (Amsterdam)
  • Lennart Kant , eigenaar Kant Financieel Advies (Sleeuwijk)
  • Arle Klijn, werkzaam bij Klijn/Zijlmans & Partners (Zaandam)
  • Danny Romijn, werkzaam bij Van Lanschot Kempen (Amsterdam)
  • Lianne Verploegh, werkzaam bij Rabobank Private Banking, afd. Vermogensplanning
  • Jeroen Zuurveld CFP®, eigenaar Financieel Levensplanner (Heemstede)

Voor het leven

“Kijkend naar de lijst van genomineerden, zie ik een mooie evenwichtige verdeling tussen zelfstandig werkzame financieel planners en planners werkzaam bij een bank”, constateert Mark Dukers (foto), directeur van FFP. “Mooi dat deze verkiezing bij de achterban zo breed leeft, ook getuige het aantal aanmeldingen. Oud-winnaars stellen zonder uitzondering dat deelname hen veel heeft opgeleverd: niet alleen qua nieuwe inzichten en leerervaringen, maar zeker ook qua naamsbekendheid en publiciteit. En niet onbelangrijk: Financieel planner van het Jaar ben je voor het leven,” aldus de FFP-directeur.

Van kennismaking tot presentatie klantadvies

Tijdens de verkiezing doorlopen de kandidaten hetzelfde traject als in een normaal klantadviesproces. In ronde 2 voeren de tien overgebleven planners een kennismakings-/inventarisatiegesprek met een (fictieve) klant. De vakjury selecteert hieruit de drie beste kandidaten. Zij gaan door naar de derde ronde. Daarin werken de drie finalisten een financieel plan uit en presenteren dit aan de klant. De prestaties van de finalisten in de drie rondes worden vervolgens integraal beoordeeld door de vakjury, die de winnaar van de verkiezing vaststelt. Op het FFP Congres van woensdag 2 oktober worden de wisselbeker en de hoofdprijs aan de winnaar uitgereikt.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.