Thom Mallant voorzitter Waarborgfonds

0

Thom Mallant (53) wordt per 1 januari 2019 de nieuwe bestuursvoorzitter van het Waarborgfonds Motorverkeer. Hij volgt Rolf Hof op. Mallant is directielid van Allianz in Nederland en is sinds 2011 lid van het bestuur van het Waarborgfonds.

De benoeming is gedaan door de minister van Financiën en de minister voor Rechtsbescherming, op niet bindende voordracht door het Verbond van Verzekeraars, TLN (Transport en Logistiek Nederland) en de ANWB. Het bestuur bestaat naast Mallant verder uit Marga de Jager (directeur ANWB), Jan Boeve (directeur TLN) en Judith Schmidt (adjunct-directeur asr).

Waarborgfonds Motorverkeer

Het Waarborgfonds Motorverkeer is in 1965 opgericht als stichting zonder winstoogmerk. Het Waarborgfonds wordt gefinancierd uit jaarlijks vastgestelde bijdragen van Nederlandse motorrijtuigverzekeraars. Een deel van alle WA-premies voor motorrijtuigen gaat naar het Waarborgfonds.

Partijen die door een motorvoertuig schade hebben geleden en met die schade niet terecht kunnen bij een verzekeraar, kunnen bij het Waarborgfonds aankloppen. Dat is bijvoorbeeld het geval als de veroorzaker is doorgereden of deze niet verzekerd is. Ook schade die is veroorzaakt met een gestolen motorvoertuig kan voor vergoeding in aanmerking komen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.