Thom Mallant nieuwe CEO Allianz Nederland

0

Per 1 september wordt Thom Mallant de nieuwe CEO van Allianz Nederland en lid van de Board of Management van Allianz Benelux. Hij volgt Sjoerd Laarberg op, die op eigen verzoek na 17 jaar Allianz verlaat om de nieuwe CEO van Alpina Group te worden.

Thom Mallant werkt sinds 2003 bij Allianz. Na het vervullen van diverse managementposities werd hij in 2009 CEO van London Insurance en was hij verantwoordelijk voor de integratie van dit bedrijfsonderdeel in de Allianz Nederland-organisatie. In 2014 werd Mallant benoemd als General Manager van de Nederlandse P&C Branch Office. Die functie combineerde hij vanaf datzelfde jaar met die van Commercieel Directeur Schade en vanaf 2021 met de rol van Directeur Zakelijk. Onder zijn leiding kreeg de acquisitie en integratie van de zakelijke schadeportefeuille van Aegon vorm. Hij is daarnaast ook al jaren nauw betrokken bij het Verbond van Verzekeraars.

Joos Louwerier, Regional CEO Allianz Benelux: “Thom brengt een unieke combinatie van markt-expertise, ervaring en leiderschap met zich mee. Ik vertrouw erop dat hij zijn expertise inzet om Allianz Nederland alsmede het Allianz Benelux-schadebedrijf nog verder uit te bouwen. Ik kijk er dan ook naar uit om hem in ons Board of Management-team te verwelkomen.”

Sjoerd Laarberg

Sjoerd Laarberg Allianz © Marie Cecile Thijs

Sjoerd Laarberg startte in 2006 bij Allianz Nederland als verantwoordelijk bestuurder van Allianz Nederland Leven voor commercie. In 2008 trad hij toe tot de Groepsdirectie van Allianz Nederland, verantwoordelijk voor Sales en Distributie. Na de fusie van de Allianz-entiteiten in de Benelux in 2012 werd hij CEO van Allianz Nederland en lid van de Board of Management van Allianz Benelux.

Onder zijn leiding werden meerdere successen gevierd, zoals het verder uitbreiden van de activiteiten van Allianz in de co-assurantie-markt, de forse groei van het Leven- en Inkomensbedrijf van Allianz Nederland en de forse groei in de automotive branche. Sjoerd Laarberg wordt met ingang van 1 september 2023 de nieuwe CEO van Alpina Group.

Joos Louwerier: “Ik wil Sjoerd bedanken voor zijn grote en langdurige bijdrage aan het succes van Allianz in Nederland en in de Benelux. Zijn commerciële kwaliteiten en oog voor klanten, business-partners en medewerkers weet hij al vele jaren te vertalen in een duidelijke en succesvolle visie. We wensen hem allemaal veel succes bij de volgende stap in zijn carrière.”

 

 

Sjoerd Laarberg nieuwe CEO Alpina Group

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.