Thijs van Woerden wordt Directeur Generaal Horizontaal Toezicht bij de ECB

0

Thijs van Woerden, divisiedirecteur Toezicht Europese banken bij DNB, is benoemd tot Directeur Generaal Horizontaal Toezicht bij de ECB.

Bij de ECB wordt Van Woerden verantwoordelijk voor de strategische leiding en het management van alle activiteiten rond horizontaal toezicht. Ook gaat hij de ECB vertegenwoordigen in diverse samenwerkingsverbanden binnen het Europese bankentoezicht en bij andere internationale organisaties en fora.

Horizontaal Toezicht

Het directoraat-generaal Horizontaal Toezicht van de ECB voert zogenoemde horizontale toezichtstaken uit met betrekking tot het Europese bankentoezicht. In het bijzonder ondersteunt het directoraat de Joint Supervisory Teams middels hun expertise op het gebied van kredietrisico, kapitaalmarkten, niet-financiële risico’s, bedrijfsmodellen, kapitaalplanning, crisismanagement, stress testing, toezicht beleid en toezichtmethoden. Het directoraat ontwikkelt ook benchmarks en voert industrie-brede assessments uit, zoals thematische onderzoeken.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.