Thema Pensioen3daagse: Later goed geregeld? Check het nu!

0

Van 2 tot en met 4 november vindt de 11e editie plaats van de Pensioen3daagse, een initiatief van platform Wijzer in geldzaken. Tijdens deze drie dagen kunnen consumenten zich weer op allerlei manieren informeren over hun eigen pensioen. Het thema van 2021 is: Later goed geregeld? Check het nu!

De Pensioen3daagse omvat onder meer (online) pensioenspreekuren en voorlichting op de werkvloer door middel van presentaties en pensioenlunches. Verzekeraars, banken en financieel adviseurs zijn beschikbaar voor pensioenvragen of organiseren (flits)webinars.

Online tool

Daarnaast worden consumenten via een landelijke campagne opgeroepen om zich te verdiepen in hun persoonlijke pensioensituatie. Hiervoor heeft Wijzer in geldzaken een nieuwe online tool ontwikkeld: Later goed geregeld? Check het nu!

Financieel kwetsbare groepen

In lijn met zijn meerjarenkoers focust initiatiefnemer Wijzer in geldzaken ook tijdens de Pensioen3daagse nadrukkelijker op financieel kwetsbare groepen, zoals mensen met wisselende inkomsten, tijdelijke arbeidscontracten en zzp’ers. Dit jaar vertaalt zich dat in onderzoek en extra aandacht voor tools en informatie gericht op deze doelgroepen.

Deelnemende organisaties

Organisaties die deelnemen aan de Pensioen3daagse zijn onder andere: AFM, Verbond van Verzekeraars, Pensioenfederatie, Nederlandse Vereniging van Banken, Mijnpensioenoverzicht.nl, Ministerie van Financiën, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, DNB, Nibud, diverse banken, pensioenfondsen en pensioenverzekeraars, vakbonden, onderwijsinstellingen, pensioenadviseurs en veel werkgevers.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.