Thema Pensioen3daagse: Later goed geregeld? Check het nu!

0

Van 1 tot en met 3 november vindt de 12e editie plaats van de Pensioen3daagse, een initiatief van platform Wijzer in geldzaken. Tijdens deze drie dagen kunnen consumenten zich weer op allerlei manieren informeren over hun eigen pensioen onder het motto: Later goed geregeld? Check het nu!

De Pensioen3daagse omvat onder meer (online) pensioenspreekuren en voorlichting op de werkvloer door middel van presentaties en pensioenlunches. Verzekeraars, banken en financieel adviseurs zijn beschikbaar voor pensioenvragen of organiseren webinars. Bekijk op de website van de Pensioen3daagse het snel groeiende overzicht met activiteiten.

Online tool

Daarnaast worden consumenten via een landelijke campagne opgeroepen om zich te verdiepen in hun persoonlijke pensioensituatie. Hiervoor heeft Wijzer in geldzaken een online tool ontwikkeld: Later goed geregeld? Check het nu! Binnen enkele minuten krijg je meer inzicht in je AOW leeftijd, wat je hebt opgebouwd en wat voor jouw situatie mogelijke aandachtspunten zijn of onderwerpen om je verder in te verdiepen.

Deelnemende organisaties

Organisaties die deelnemen aan de Pensioen3daagse zijn onder andere: de AFM, het Verbond van Verzekeraars, de Pensioenfederatie, de NVB, Mijnpensioenoverzicht.nl, ministerie van Financiën, ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, DNB, Nibud, diverse banken, pensioenfondsen en -verzekeraars, vakbonden, onderwijsinstellingen, pensioenadviseurs en veel werkgevers.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.