Tesla Model S is veiligste auto

0

Uit berekeningen van Independer blijkt dat er in november ruim één derde meer ongelukken gebeuren dan in een maand als mei wanneer het langer licht is.

“In november rijden weer meer mensen naar huis in het donker en je ziet dan ook dat de bij ons gemelde schades dan zo’n 36% hoger liggen dan bijvoorbeeld de maand mei waarin je vaak heen en terug in het licht kan rijden. Het slechtere winterweer kan hier natuurlijk ook een rol in spelen”, zegt expert autoverzekeringen Menno Dijcks uit.

Tesla Model S

Bij het slechtere weer kiezen veel Nederlanders juist voor de auto in plaats van de fiets of het openbaar vervoer. In welke auto zit je dan het veiligst? “Dan kun je het beste in een Tesla Model S kunt zitten, want dat is de veiligste auto van de afgelopen drie jaar. De onveiligste auto, en dan hebben we het over de jaren 2020, 2021 en 2022, is de Renault Zoe”, vertelt Tim Roks auto-expert van AutoTrack. “Als we verder kijken, dan staan er vooral veel auto’s van het ‘budgetmerk’ Dacia in de lijst van onveilige auto’s. Verschillende modellen van dit merk nemen de plaatsen twee tot en met vijf in. Het is opvallend om te zien dat er in de top vijf van veilige auto’s vooral elektrische auto’s en hybrides staan. De enige auto met een verbrandingsmotor is de Subaru Outback op nummer vier.”

Vrijdag- en zaterdagavond

Uit de landelijke ongevallenstatistieken blijkt dat op de vrijdag- en zaterdagavond de meeste ongevallen plaatsvinden met gewonden of zelfs dodelijke slachtoffers. De minste ongevallen met letsel gebeuren dan weer op de woensdag tussen middernacht en zeven uur in de ochtend.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.