Tentoonstelling 300 jaar a.s.r.

0

“Met onze geschiedenis in gedachten en de lessen die we daaruit hebben geleerd, gaan we de toekomst in. Een geschiedenis die de moeite waard is om te zien en te beleven”, dat zei Jos Baeten in zijn openingswoord voor de tentoonstelling ‘a.s.r. doet het, al 300 jaar’.

De CEO van a.s.r. verrichtte de officiële opening samen met de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen, in de ontvangsthal van het kantoor van a.s.r. aan de Archimedeslaan in Utrecht. Dat deden zij door het openen van een transportkist met daarin een gevelsteen van De Oude Hoofdpoort. De tentoonstelling kan tot en met 12 juni op werkdagen worden bezocht en geeft een uniek overzicht vanaf 1720, de oprichting van N.V. Maatschappij van Assurantie, Discontering en Beleening der Stad Rotterdam Anno 1720, tot nu.

Er is een keuze gemaakt uit ruim 2000 objecten. Zo zijn er prachtige affiches en kalenders te zien, die vroeger als reclame dienden. Zij stonden bol van symboliek zodat ook de mensen die niet konden lezen, de boodschap begrepen. In beeld, tekst en film krijgt de bezoeker niet alleen een beeld van a.s.r., maar ook de ontwikkeling van de maatschappij van 1720 tot nu.

Rotterdamse wortels

De burgemeester van Utrecht refereerde nog even aan de betekenis van de letters a.s.r., die van origine zijn voortgekomen uit een samenvoeging van de namen De Amersfoortse en Stad Rotterdam Verzekeringen. Na de overname van ASR Verzekeringsgroep in 2000 door Fortis, stonden dezelfde letters voor de samenvoeging van AMEV en Stad Rotterdam. Van Zanen: “Een stukje oud Rotterdam in Utrecht. We kunnen stellen dat het van oorsprong Rotterdamse bedrijf zich aardig roert in het Utrechtse. Deze tentoonstelling symboliseert ook de historische band tussen de gemeente Utrecht en a.s.r.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.