Ten Hag neemt pensioenportefeuille De Jong & Laan over

0

Ten Hag financieel dienstverleners heeft per 1 oktober de pensioenportefeuille overgenomen van De Jong & Laan accountants en belastingadviseurs. Hiermee zegt het bedrijf zijn positie in Oost-Nederland te versterken.

“Wij zijn blij met deze uitbreiding”, zegt Michel ten Hag (foto), algemeen directeur van het gelijknamig bedrijf dat vanuit negen vestigingen in Oost-Nederland actief is op het gebied van makelaardij en financiële dienstverlening. “Deze overname is een logische stap in onze strategie van autonome groei en gerichte overnames. Daarmee willen we de marktpositie van onze financiële dienstverleningstak op het gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen in Oost-Nederland verder versterken.”

Koerswijziging

De ambitieuze groeiambities geven invulling aan de ingrijpende koerswijziging in 2017. Er is begin 2018 gekozen voor een nieuwe dagelijkse leiding binnen de financiële dienstverleningsgroep. Ten Hag: “Nieuw bloed zorgt voor nieuwe ideeën en kansen. Het was tijd voor een nieuwe groeifase in een sterk veranderende wereld waarin globalisering en automatisering druk leggen op de werking van alle financiële instellingen. In het licht hiervan is er tevens eind 2019 gekozen voor aansluiting bij het Centraal Volmacht Bedrijf (CVB).”

Meer tijd over voor de klant

Ten Hag: “Het is een logische, maar ook noodzakelijke keuze. Klanten wensen niet langer te betalen voor handmatige administratieve processen die kunnen worden overgenomen door IT. Het CVB-concept om krachten te bundelen en met elkaar de volmacht en daaraan gerelateerde IT- en administratieve processen te delen en te optimaliseren, sprak mij aan. Het uitgangspunt is om administratieve en omslachtige processen die geen waarde toevoegen te elimineren. Daardoor houden we meer tijd over voor de klant. Ook verdere uitbreiding door overname van een of meer mooie verzekeringspartijen blijft op het wensenlijstje staan. Schaalgrootte is een belangrijk aspect geworden om het hoofd te bieden aan alle ontwikkelingen.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.