Telefonische info zorgverzekeraars op orde

0

Tijdens de overstapperiode hebben zorgverzekeraars consumenten de juiste telefonische informatie verstrekt. Dat concludeert de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) die dit heeft onderzocht. Gemiddeld genomen werd op nagenoeg elke vraag een juist antwoord gegeven.

Zorgverzekeraars die vorig jaar onvoldoende scoorden, zijn opnieuw gebeld met een belscript over vijf casussen, afkomstig uit de 95% meest gestelde vragen in de overstapperiode. De hoogste score juiste antwoorden is 100%. De laagste score juiste antwoorden is 95%.

NZa: “Een onjuist antwoord betekent veelal dat essentiële informatie niet gegeven wordt. Zonder deze informatie kan een overstapper een verkeerde keuze maken. Omdat die bijvoorbeeld een hogere tandartsverzekering afsluit, terwijl dit niet nodig is. Of een hoog vrijwillig eigen risico neemt om de maandelijkse premie te verlagen, terwijl er hoge zorgkosten verwacht worden.”

Vooruitgang

De NZa voerde voor het onderzoek 1.225 telefoongesprekken – zogenaamde ‘mystery calls’ – uit bij verschillende zorgverzekeraars. “Wij zijn tevreden over de resultaten na een periode van drie jaar van intensief toezicht”, aldus NZa. Brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) herkent in de resultaten de inspanningen van zorgverzekeraars om verzekerden zo goed mogelijk te informeren over hun zorgverzekering.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.