TAF sluit 1.000 maal De Hoop-ORV

0

Deze week werd de duizendste TAF Maatwerk Overlijdensrisicoverzekering afgesloten. Dit product, speciaal voor mensen die zich om medische redenen moeilijk kunnen verzekeren, werd anderhalf jaar geleden door TAF geïntroduceerd samen met Nederlandse herverzekeraar De Hoop.

TAF wil het intermediair onder alle omstandigheden een aanbieding kunnen doen. Chubb Life, Credit Life, iptiQ en Quantum Leben zijn de vier risicodragers achter de ORV die TAF onder eigen merk op de markt brengt. Lukt het niet om een risico bij een van deze verzekeraars onder te brengen, dan kan TAF uitwijken naar De Hoop. Deze Nederlandse herverzekeraar is gespecialiseerd in de acceptatie van mensen met zeldzame en gecompliceerde aandoeningen. Als een aanvraag om medische redenen niet kan worden geaccepteerd in het reguliere traject, dan wordt deze aanvraag automatisch voorgelegd aan de medisch specialisten van De Hoop. De adviseur ontvangt dan een voorstel voor de TAF Maatwerk ORV.

In een eerder interview met InFinance zei TAF directeur Nicole Hollander hierover: “Iedereen moet bij ons een ORV kunnen afsluiten. We accepteren 98% van de ORV-aanvragen via de reguliere weg. Dankzij onze samenwerking met De Hoop, komt onze totale acceptatiegraad inmiddels uit op 99,92%. In de praktijk betekent dit dat we vrijwel iedereen minimaal een ORV-aanbod kunnen doen.”

Mijlpaal voor het goede doel

De mijlpaal van 1.000 polissen was voor De Hoop reden om TAF 1.000 euro te schenken om te besteden aan een medisch goed doel naar keuze. TAF schenkt het bedrag aan het Catharina Onderzoeksfonds. Het geld komt daarmee regionaal terecht en draagt rechtstreeks bij aan een onderzoek naar darmkanker.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.