TAF past voorwaarden ORV aan

0

TAF heeft de voorwaarden van de overlijdensrisicoverzekering (ORV) fors verbeterd. Directeur Nicole Hollander: “De voorwaarden zijn verruimd, er gelden hogere keuringsgrenzen en het acceptatiebeleid is versoepeld. Hierdoor sluit het product nog beter aan op de behoefte van klanten en kunnen er nog meer verzekerden worden geaccepteerd.”

Hollander: “De voorlopige dekking is verruimd, zowel de hoogte van het bedrag (maximaal 300.000 euro) als de geldigheidsduur (tot zes maanden als de aanvraag aan de hypotheek is gerelateerd). Het verzekerd bedrag is verruimd: er kan voortaan een bedrag worden verzekerd tussen de 2.500,- en 6.000.000 euro.”

Keuring

Ook de keuringsgrenzen zijn aangepast. “Een medische keuring is pas nodig vanaf 600.001 euro als de verzekerde jonger is dan 50 jaar en vanaf 350.001 als de verzekerde ouder is dan 50. De gezondheidsverklaring is langer geldig: tot zes maanden als de aanvraag hypotheek-gerelateerd is, anders drie maanden. Daarnaast is de online gezondheidsverklaring geoptimaliseerd. Dit versnelt het acceptatieproces omdat er geen onnodige aanvullende medische informatie hoeft te worden aangeleverd”, aldus Hollander.

Acceptatiegraad

“Door recente onderhandelingen met de verzekeraars waarmee we samenwerken, accepteert TAF nu nog meer verzekerden”, zegt Nicole Hollander: “Wij zijn marktleider en vinden dat iedereen bij ons terecht moet kunnen. Door ons unieke model met meerdere verzekeraars achter de TAF ORV, kunnen wij bijna iedereen een aantrekkelijk aanbod doen. We accepteren nu al 98% van onze aanvragen. Maar daarmee is het einddoel nog niet bereikt. We zijn op dit moment druk bezig met de voorbereidingen van iets nieuws, waardoor de acceptatiegraad begin volgend jaar nog verder gaat stijgen.”

Nooit meer financieel nieuws missen? Kies welk platform het best bij u past en volg InFinance op:
FacebookTwitter en/of LinkedIn

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.