TAF lanceert Hypotheekbeschermer

0

TAF breidt haar AOV-aanbod voor werknemers uit met een Hypotheekbeschermer die in één keer een deel van de hypotheek aflost als de verzekerde in de WIA komt. Risicodrager achter de TAF Hypotheekbeschermer is BNP Paribas Cardif.

De TAF Hypotheekbeschermer lost in één keer tot de helft van de hypotheek af op het moment dat de verzekerde in de WIA komt. Het verzekerd bedrag daalt annuïtair op basis van een percentage naar keuze. Met een looptijd van maximaal 30 jaar kan deze worden afgestemd op de hypotheek. Het product is geschikt voor starters met een annuïteitenhypotheek, maar ook voor oversluiters en doorstromers.

De TAF Hypotheekbeschermer kan zowel bij een nieuwe als bij een lopende hypotheek worden afgesloten. In het uitkeringsschema dat bij aanvang van de verzekering wordt verstrekt, ziet de klant wat wordt uitgekeerd op welk moment. Acceptatie gaat via een online gezondheidsverklaring.

Dekking bij werkloosheid

Naast arbeidsongeschiktheid kan bij een nieuwe hypotheek ook werkloosheid worden meeverzekerd. Dit betreft een periodieke uitkering. Als de ww-uitkering van het UWV stopt en de verzekerde heeft nog geen nieuwe baan gevonden, dan keert de verzekering maximaal 12 maanden uit. Het verzekerd bedrag wordt bepaald aan de hand van de hoogte van de hypotheek.

Compleet aanbod

TAF heeft al oplossingen in huis met een periodieke uitkering die het inkomen aanvullen en de woonlasten verzekeren. Een oplossing die de lasten blijvend verlaagd door een aflossing ineens bij arbeidsongeschiktheid ontbrak echter nog. TAF directeur Nicole Hollander (foto): “We zijn dan ook verheugd dat wij deze verzekeringsoplossing in samenwerking met BNP Paribas Cardif kunnen toevoegen aan ons assortiment. Met dit product hebben we nu alle smaken in huis en kunnen we in elke klantsituatie een passend aanbod doen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.