TAF introduceert woonlastenverzekering voor zelfstandigen

0

TAF introduceert de Maandlastbeschermer Zelfstandige. Directeur Nicole Hollander (foto): “Het is de eerste woonlastenverzekering die door hypotheekadviseurs aan de ondernemer kan worden geadviseerd. Deze biedt ondernemers de zekerheid dat zij hun woonlasten kunnen blijven betalen bij arbeidsongeschiktheid.”

Hollander: “Ondernemers kunnen, in tegenstelling tot werknemers, nergens op terugvallen als zij ziek worden. Er is geen werkgever die het loon doorbetaalt en er is ook geen wettelijk vangnet geregeld. Zij moeten zelf voor vervangend inkomen zorgen als zij niet kunnen werken door arbeidsongeschiktheid. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat vier op de tien zelfstandig ondernemers zonder personeel geen enkele voorziening daartoe heeft getroffen. Ze hebben geen verzekering, maar ook geen spaargeld of beleggingen achter de hand.”

Oplossing voor ondernemers

Uit cijfers van HDN over 2021 blijkt dat de hypotheekadviseur gemiddeld bij 13% van de hypotheekaanvragen een ondernemer aan tafel heeft. Volgens Hollander hét moment om stil te staan bij de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. “Het bespreken van het risico van arbeidsongeschiktheid is een vast onderdeel van het hypotheekadviesgesprek. In de praktijk zien we dat adviseurs in hun analyse wel laten zien aan de onverzekerde ondernemer dat het inkomen bij arbeidsongeschiktheid helemaal wegvalt, maar dat zij geen oplossing kunnen aanbieden. Met de TAF Maandlastbeschermer Zelfstandige kan de hypotheekadviseur dat nu wel. Deze betaalbeschermer geeft ondernemers de zekerheid dat zij de belangrijkste woonlasten kunnen doorbetalen bij arbeidsongeschiktheid. Dat geeft veel ondernemers een gerust gevoel.”

Maandlastbeschermer Zelfstandige

De Maandlastbeschermer Zelfstandige keert al vanaf drie maanden arbeidsongeschiktheid een maandelijks bedrag uit waarmee de belangrijkste woonlasten kunnen worden doorbetaald. Hollander: “Van de kosten voor hypotheekrente en -aflossing, gas, water en licht en verzekeringen voor opstal, inboedel en overlijden kan tot 125% netto worden verzekerd. De ondernemer bepaalt zelf hoelang deze een uitkering bij arbeidsongeschiktheid ontvangt. De Maandlastbeschermer Zelfstandige vraagt de hypotheekadviseur nu al rechtstreeks aan bij TAF. Binnenkort is de verzekering ook beschikbaar via de diverse hypotheekadviespakketten.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.