TAF: inkomensverklaring inclusief waardebepaling

0

Om het aanvraagproces voor overlijdensrisicoverzekeringen voor ondernemers met een hoog verzekerd bedrag sneller en eenvoudiger te maken, is TAF Verzekeringen een pilot gestart met Raadhuys Tax Legal Accounting. Zij gaan de inkomensverklaring inclusief waardebepaling verzorgen.

Raadhuys verzorgt al de inkomensverklaring voor de TAF InkomenZeker AOV. Door deze samenwerking uit te breiden kan de doorlooptijd van een aanvraag verder worden verkort en wordt het aanleveren van de benodigde gegevens vereenvoudigd. De nieuwe pilot is deze week van start gegaan met twee verzekeraars. De eerste verklaring is ook al door Raadhuys afgegeven. Over een half jaar wordt de pilot geëvalueerd.

Binnen de pilot geeft Raadhuys voor ORV’s de inkomensverklaring af inclusief waardebepaling van de onderneming. Het betreft hier verzekeringen voor zelfstandig ondernemers en DGA’s met een verzekerd bedrag hoger dan 1 miljoen euro. Deze ORV’s zijn bedoeld als nabestaandenvoorziening of compagnonsverzekering.

Aanvraagproces met Raadhuys

De adviseur ontvangt het verzoek om de financiële gegevens aan te leveren via het portaal van Raadhuys. Daar wordt het inkomen op een onafhankelijke wijze vastgesteld en vervolgens de inkomensverklaring inclusief waardebepaling van de onderneming binnen drie werkdagen opgesteld. Deze wordt vervolgens naar TAF gestuurd. Het aanvragen van de inkomensverklaring met waardebepaling is kosteloos.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.