‘Syntrus Achmea ondersteunt verduurzamen woning’

0

Syntrus Achmea Hypotheken gaat zijn klanten financieel ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning. Zij ontvangen een bijdrage van 250 euro als ze investeren in zonnepanelen of isolatiemaatregelen via Centraal Beheer.

“We weten uit onderzoek dat veel eigenaren willen verduurzamen, maar soms net dat zetje in de rug nodig hebben”, zegt Renske van der Kaaden, senior manager Product Management bij Syntrus Achmea. “Om die reden werken we samen met de dienst Duurzaam Woongemak van Centraal Beheer. Klanten krijgen dan meteen een goede inschatting van de mogelijkheden, kosten en opbrengsten, waarna externe partners adviseren over de beste oplossing en zorgen voor de uitvoering daarvan.”

PVF Particuliere Hypothekenfonds

Syntrus Achmea en Centraal Beheer werken sinds vorig jaar oktober nauw samen in het nieuwe hypotheekbedrijf van Achmea. De actie ‘Duurzamer Wonen met Syntrus Achmea’ wordt uitgevoerd namens de vijftig pensioenfondsen en andere institutionele beleggers die participeren in het PVF Particuliere Hypothekenfonds, het oudste en grootste hypothekenfonds in Nederland. De verwachting is dat 500 tot 1000 huizenbezitters gebruik zullen maken van het aanbod.

Energieverbruik

Van der Kaaden: “In tegenstelling tot acties die alleen eigenaren van al duurzame woningen een financiële prikkel geven, richt Syntrus Achmea zich bewust op alle woningen in de portefeuille. De winst op het gebied van energieverbruik en wooncomfort is enorm als een woning van energielabel G naar C gaat. En daar gaat het om. Als 1000 eigenaren zonnepanelen plaatsen, scheelt dat circa 800 ton CO2. Dat is net zoveel als 33.000 bomen in een jaar opnemen aan CO2.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.