Syntrus Achmea gunt starters en mensen met sleutelberoep huurwoning

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft 72 huurappartementen in Amsterdam toegewezen aan mensen met een sleutelberoep. Onderwijzers, zorgmedewerkers en politieagenten konden zich met voorrang inschrijven. De overige 64 woningen werden toegewezen aan Amsterdamse starters tot 28 jaar.

Annemarie Maarse, Residential & Health Care director bij Syntrus Achmea: “Wij hadden de volledige vrijheid in de verhuur van deze woningen, maar we hebben er bewust voor gekozen om deze groepen voorrang te geven. Voor sterke, inclusieve steden is het heel belangrijk dat leerkrachten, verpleegkundigen en agenten dichtbij hun werk kunnen wonen en dat jonge starters in hun eigen stad een stap kunnen maken.”

De 136 studio’s op Oostenburg, een van de drie oostelijke eilanden tussen het IJ en de Amsterdamse grachtengordel, hebben een vloeroppervlakte tussen de 33 en 41 m2. Huurders hebben daarnaast de beschikking over een terras of een gezamenlijke daktuin. De huur van de woningen, die in maart worden opgeleverd, bedraagt 728 euro per maand.

Middensegment en de vrije sector

Naast de sociale huurwoningen realiseert Syntrus Achmea namens het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF) ruim driehonderd appartementen in het middensegment en de vrije sector op Oostenburg, die de komende anderhalf jaar worden opgeleverd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.