Swim for Tim levert ruim een ton op

0

Op het Swim for Tim diner, dat vorige week als afsluiting van de Swim for Tim activiteiten werd gehouden, hebben Nationale Waarborg en FlexFront Groep (de initiators achter de organisatie) bekend gemaakt dat er in totaal 106.576 euro is ingezameld voor de Stichting ALS Nederland.

Het totaalbedrag wordt komende week overgemaakt aan Stichting ALS Nederland. De som bestaat uit de opbrengsten van de betaalde couverts op het Swim for Tim diner, de afgenomen sponsorpakketten, de veilingopbrengsten en alle donaties aan het Klim for Tim-team dat vorige maand de Mont Ventoux beklom per fiets of (hard)lopend.

Sponsorgeld

Gorrit-Jan Blonk, directeur bestuurder bij Stichting ALS Nederland, bedankte tijdens het Swim for Tim diner alle gulle gevers en liet in een vlammende toespraak weten voor welke doelen het bijeen gebrachte geld wordt gebruikt: 85% van het sponsorgeld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de ziekte ALS en 15% gaat naar projecten die het welzijn van de patiënten verbeteren. Momenteel zijn er 1500 Nederlandse ALS-patiënten. Jaarlijks overlijden 500 mensen aan de ziekte en krijgen 500 nieuwe patiënten de diagnose ALS. Wereldwijd zijn 400.000 patiënten getroffen door deze dodelijke ziekte.

Datum Swim for Tim diner 2020

Elke dag maakt het ALS-centrum in Utrecht een stapje in de richting van de oplossing, maar de weg is nog lang en daarom zijn fondsenwervingsacties broodnodig. Daarom organiseert het projectteam ook in 2020 een Swim for Tim diner en wel op maandag 29 juni 2020. Inschrijven kan al via sponsor@swimfortim.nl.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.