Surebusiness vergroot keuzemogelijkheden AVB

0

Serviceprovider Surebusiness heeft de keuze voor zakelijke adviseurs op het gebied van aansprakelijkheidsverzekeringen voor bedrijven (AVB) uitgebreid.

Voor ruim 300 financieel advieskantoren die op het gebied van zakelijke schadeverzekeringen samenwerken, heeft Surebusiness forse uitbreiding van dekkingsmogelijkheden op het gebied van aansprakelijkheid.

Directeur Levent Türkmen: Er is een forse uitbreiding in aantal te verzekeren hoedanigheden, er is dekking voor lastigere producenten- en groothandelsrisico’s, een verhoging van de maximale bedrijfsomzet tot 10 miljoen euro direct te verzekeren en tot 20 miljoen en onbeperkt standaard mee te verzekeren Inlooprisico met een schone omstandighedenverklaring.”

Verschraling

Volgens Türkmen verschralen provinciale risicodragers in hoog tempo hun productaanbod. “Steeds meer maatschappijen beperken zich tot de echte standaardrisico’s. Het mkb is echter een pluriforme sector waar juist heel veel afwijkende risico-situaties bestaan. Dat vraagt extra kennis, zowel in het advies- als in het acceptatietraject.”

Buitenlandse risicodragers

“Wij springen nu in het gat dat de traditionele verzekeraars breed laten vallen”, aldus Türkmen. “Na eerder extra dekkingsmogelijkheden op het gebied van brand- en beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen te hebben ontwikkeld, is voor ons nu de beurt aan de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. De kantoren die met ons samenwerken zullen we eind van dit jaar vijf verschillende AVB-proposities aanbieden. Dit is onder meer mogelijk doordat wij een beroep doen op de tekencapaciteit van buitenlandse risicodragers. Bij deze risicodragers zijn de dekkingsmogelijkheden ook ruimer dan bij de Nederlandse maatschappijen.”

Ontwikkeling schiet door

“Daarmee maken wij het voor advieskantoren mogelijk om de te adviseren verzekeringsoplossing beter te laten aansluiten bij de werkelijke behoeftes aan zekerheid bij ondernemers”, vervolgt hij. “Ik vind het natuurlijk een goede zaak dat verzekeraars scherp zijn op de risico’s die men wel en niet verantwoord vindt om te verzekeren. Maar die ontwikkeling schiet nu door. De markt is nu eenmaal groter dan alleen het tegen brand verzekeren van betonnen funderingen onder water. Adviseurs vinden onder meer via grote buitenlandse verzekeraars uiteindelijk wel hun weg om de belangen van hun relaties goed te verzekeren. Maar wanneer Nederlandse verzekeraars hun beleid niet aanpassen, moeten ze over een paar jaar niet klagen dat een relevant en aantrekkelijk deel van de markt voor hen niet meer beschikbaar is.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.