SUREbusiness dekt luxe auto’s tot twee ton

0

Het is SUREbusiness gelukt een volledig cascodekking te creëren in het groeiend segment luxe personenauto’s en bestelauto’s. Het gaat dan om, al dan niet elektrische, auto’s als Tesla, Audi en Range Rover, met een catalogusprijs tot 200.000 euro

De verzekeringscapaciteit wordt geboden door onder meer Allianz, a.s.r., Nationale Nederlanden en MS Amlin. Joost Delis, Product Owner bij SUREbusiness: “In de afgelopen periode hebben we met meerdere verzekeringsmaatschappijen, waarvan we een volmacht hebben, intensieve gesprekken gevoerd. Dit ging er soms best stevig aan toe. Zo hebben wij aangegeven dat als je in de zakelijke markt actief wil zijn, je niet alleen het laaghangend fruit moet willen accepteren, maar ook de wat moeilijkere risico’s.

We zijn heel blij dat dit heeft geleid tot een situatie waarin we de 600 financieel advieskantoren waarmee we samenwerken offertes kunnen verstrekken voor personenauto’s en bestelauto’s met een catalogusprijs tot 200.000 euro”.

Zakelijk verzekeringspakket

Volgens Delis komen dit type auto’s vooral binnen de categorie DGA’s met grote regelmaat voor. “Deels gaat het om auto’s op naam van het bedrijf, maar ook zien we vaak dat in deze wagens ‘privé’ wordt gereden. Veel DGA’s willen deze ‘privéauto’s’ in het zakelijk verzekeringspakket laten meelopen. Het zijn echter juist dit type auto’s die diefstalgevoelig zijn. Maar ook waar het, als er een schade voorvalt, meteen om aanzienlijke bedragen gaat. Slechts een beperkt aantal aanbieders richten zich op dit segment en willen deze grotere risico’s verzekeren.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.