SURE haalt BAV over de grens

0

SUREbusiness biedt adviseurs de mogelijkheid om beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen af te sluiten via Markel, Hiscox, AIG, CNA Hardy, Liberty en Starstone. Met deze buitenlandse risicodragers vult de serviceprovider naar eigen zeggen het gat op dat wordt veroorzaakt door de terugtrekkende beweging van Nederlandse verzekeraars.

De overgebleven Nederlandse verzekeraars beperken op dit moment de dekkingsmogelijkheden van de door hen gevoerde beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen, schrijft Levent Türkmen, directeur van SUREbusiness, in een toelichting.

Türkmen: “Bij Nederlandse verzekeraars is een duidelijke ontwikkeling te zien dat men het beleid voert om niches af te bouwen en voor de overblijvende gebieden de dekkingsvoorwaarden zo veel als mogelijk te standaardiseren. Dit leidt er toe dat het voor financieel adviseurs bij steeds meer beroepen lastig wordt om de beroepsaansprakelijkheid te verzekeren. Daar waar dat nog wel mogelijk is, krijgen deze verzekeringen steeds meer het karakter van een ‘eenheidsworst’. De waarde van advies komt hierbij onder druk te staan”.

Meer te kiezen

SUREbusiness kondigde vorige maand tijdens een eigen congres al aan de samenwerking met buitenlandse risicodragers te zullen intensiveren. Türkmen: “Met deze stap kunnen we nu voor meer dan 150 verschillende beroepen een BAV-dekking aanbieden. Voor de financieel advieskantoren valt er weer wat te kiezen tijdens het adviseren.”

Bij buitenlandse risicodragers is volgens hem bijvoorbeeld nog gewoon een onbeperkte inloopdekking te verzekeren. Kunnen leveringsvoorwaarden zonder dekkingsbeperking worden aangeboden en zijn er geen uitsluitingen voor Intellectueel Eigendom en Smaad en Laster. “Nog zo’n opvallende dekking is de sleutelclausule voor de BAV-makelaars o.g. Denk hierbij aan diefstal van sleutels van te koop staande woningen bij de makelaar. Op dat moment is er niet alleen schade aan de verloren sleutels zelf, maar zal het noodzakelijk zijn om ook alle sloten van die woningen te vervangen. In de BAV zoals wij die aanbieden, zijn de hiervoor genoemde schades gewoon gedekt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.