Summerschool voor de hypotheekadviseur

0

Deze zomer opent de digitale DFM Summerschool opnieuw haar deuren voor hypotheekadviseurs. In een viertal webinars wordt steeds een actueel onderwerp, op zeer praktische wijze behandeld. De Financiële Makelaar organiseert de DFM Summerschool in samenwerking met de Hypotheek Business Club (HBC).

De DFM Summerschool webinars starten om 12.00 uur en duren ongeveer 45 minuten. Per onderwerp heeft u de keuze uit twee data om deel te nemen. Aan u de keuze!

  • De verhuurhypotheek in de praktijk (webinars zijn al uitgezonden)
  • Optimalisatie maximale hypotheek (30 augustus)
  • Onderscheiden in het hypotheekadvies met energie (28 augustus & 13 september)
  • Senioren en de eigen woning; problemen en mogelijkheden (4 september en 27 september)

Gratis deelname

Deelname aan de Summerschool is gratis voor aangesloten kantoren van De Financiële Makelaar en voor VIP-leden van de Hypotheek Business Club. Overige adviseurs kunnen ook deelnemen, tegen betaling van eenmalig 50 euro voor de hele serie webinars. Aanmelden voor Summerschool kan hier.

16 augustus

De verhuurhypotheek in de praktijk
Steeds meer consumenten besluiten om hun oude woning niet te verkopen, maar in plaats daarvan te gaan verhuren. Daarnaast zien we dat steeds meer consumenten onroerend goed aankopen als alternatief voor sparen. Verschillende banken bieden inmiddels een verhuurhypotheek aan. De onderlinge verschillen zijn groot. Welke aanbieder kunt u het beste kiezen?

Roel Wonders laat u in dit webinar zien welke kansen deze relatief nieuwe markt u biedt en behandeld daarbij de mogelijkheden en verschillen van de diverse aanbieders.

14 augustus & 30 augustus

Optimalisatie maximale hypotheek
Niet iedere klant heeft dezelfde inkomensbron en niet ieder bank hanteert dezelfde toetsnormen. Wanneer kies je voor welke bank? En voor welke methode ga je dan? Waar kan de klant het meeste lenen?

Harrie-Jan van Nunen gaat in dit webinar in op de mogelijkheden om de maximale leencapaciteit op het inkomen te vergroten. Hij zal ook stilstaan bij de nieuwe NHG-norm voor een inkomensvaststelling via het UWV-loon en ook de bepaling van het toetsinkomen van de ondernemer komt uiteraard aanbod.

28 augustus & 13 september

Onderscheiden in het hypotheekadvies met energie

Consumenten willen graag verduurzamen. Binnen de hypotheeknormen wordt steeds meer ruimte gecreëerd voor extra leenmogelijkheden in combinatie met energiebesparing. De hoeveelheid aan regels maken het er niet eenvoudiger op. En niet iedere bank biedt alle mogelijkheden aan.

Roel Wonders behandelt tijdens dit webinar de mogelijkheden die er zijn om meer te lenen in geval van energiebesparing en geeft u tips en trucs hoe u zich hiermee kunt onderscheiden in uw advisering. Ook gaat hij in op de onderlinge verschillen tussen de diverse banken.

4 september en 27 september

Senioren en de eigen woning; problemen en mogelijkheden
Veel senioren komen in de knel met de huidige hypotheeknormen. Om die reden zijn er inmiddels een aantal verruimde normen toegestaan. Hoe ga je om met verminderd inkomen en welke extra ruimtes bieden de nieuwe normen?

Harrie-Jan van Nunen gaat in dit webinar in op de nieuwe normen en laat u de valkuilen zien. Ook gaat hij in op de risico’s van de aflossingsvrije hypotheek en welke rol u hierin kunt vervullen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.